ANKARA / SİNCAN - Sincan İlkokulu

Sincan İlkokulu

SELÇUKLU MAH. BİLEN SK. NO 21 SİNCAN ANKARA
Vizyon
Kültürel değerlerine bağlı, yenilikçi, gelişime açık, bilişim teknolojilerini etkili kullanan, sosyal ve sportif faaliyetlerde etkin, yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak bilgi çağını doğru anlayan, evrensel değerleri kavramış, hak ve özgürlüklere saygılı milli değerlere sahip, hoşgörülü, sorumluluk bilinci gelişmiş, üretken sorun çözme yeteneği olan, çevreye duyarlı özgüvenli, donanımlı model insan yetiştirmek.
Başarılar
Sincan İlkokulu 10 Mart 2003’te açılmıştır. Sincan ilçesinin adını taşıyan başka bir okul olmadığından, bu adı almıştır. Açıldığından beri ikili öğretim yapmaktadır. Bölge 1997 sonrası ‘2. Gecekondu Önleme Projesi’ kapsamında imara açılmıştır. Ekonomik ve sosyal imkanları gelişime açık bir bölgedir. % 65 işçi, %20 memur,%15 iş arayan vatandaşlardan oluşmaktadır. Bina; bodrum, giriş ve üç kattan oluşmaktadır. Bahçede ağaçlıklı yeşil alan, futbol, voleybol ve basketbol sahaları vardır. 32 sınıf, 4 anasınıfı, 4 özel eğitim sınıfı bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Tasarım Beceri Atölyesi, Resim Atölyesi, Müzik Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Z-Kütüphane, Drama Atölyesi, Bilim-Fen Atölyesi, Dil Atölyesi, Spor ve Etkinlik Atölyesi, Tarım Uygulama Atölyesi, Ses ve Görüntü Kayıt Atölyesi ve Oyun Alanı gibi eğitim alanlarına sahiptir. Sınıflarımızda FATİH Projesi kapsamında etkileşimli tahtalarımız mevcuttur. Okulumuz öğrenci merkezli eğitim-öğretim uygulamaları yapmaktadır. Başarının yanında tüm birimler teknolojik gelişmeleri takip eden, sosyal-kültürel gelişmelere önem veren davranışlarla, öğrencilerimizin iç disiplin kazanmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Öğrencilerimizin akademik başarıları ile birlikte, değerler eğitimi ve sosyal başarılar kazanmaları da amaçlarımızdandır. Okulumuzda Teknofest, Erasmus+ ve eTwinning projelerine katılım sağlanmaktadır.
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim-Öğretim
09.00-14.40
Ulaşım
Sıhhıye-Sincan 505 Nolu Ego Otobüsleri Sıhhıye-Sincan 530 Nolu Ego Otobüsleri Etimesgut-Sincan 531 Nolu Ego Otobüsleri Sincan-Ulus 12. cadde Dolmuşları